Рома ще вземе трите точки срещу Сампдория


Н. Гавазов

Рома - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти


Рома се нуждае само от една точка срещу Сампдория, за да си гарантира мястото в Лига Европа. „Вълците" можеха да бъдат кандидати и за участие в Шампионската лига, но миналия кръг не успяха да запазят преднината си срещу Катания и загубиха мача в Сицилия, като допуснаха гол в 90-та минута. Ще е истинска катастрофа обаче, ако сега претърпят поражение срещу изпадналия вече отбор от Генуа, а в същото време Ювентус победи Наполи в Торино, защото тогава ще бъдат изпреварени от бианконерите.

В тима се завърна Перота, чието наказание от три мача бе намалено на два. Де Роси обаче продължава да изтърпява дисквалификацията си, заедно с него няма да вземат участие в двубоя контузените Мексес, Бриги, Касети и Жуан. Схема на игра 4-3-1-2.


За Сампдория сезона се превърна в истинска катастрофа, голяма вина за което носи ръководството на клуба, което реши да се раздели с някои основни играчи. Генуезци миналата година бяха участник в предварителния кръг на Шампионската лига, а от новия сезон ще мерят сили с отборите от Серия В. Това предизвика гнева на феновете и във вторник те нападнаха играчите по време на една от тренировките им, което принуди Кавасин да отмени заниманията в петък. Лучини и Кастадело са контузени, както и Македа и Семиоли. Не се знае капитана Паломбо дали ще играе в последния мач от сезона в Серия А, след като през седмицата изпрати тревожни сигнали, че не смята да се състезава в по-долната дивизия на италианския футбол. Схема на игра 4-4-1-1.

Изглежда неправдоподобно, че Рома няма да може да победи Сампдория. През сезона станахме свидетели на всякакви превратности в представянето на столичани, но едва ли пред собствена публика и в последния си мач, хората на Монтела ще допуснат изненада. Особено срещу отбор, чиито футболисти нямат воля за игра след стълкновенията с феновете тази седмица.


Прогноза за: Рома - Сампдория 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

23 април Рома - Киево 1:0 (Серия А)
01 май Бари - Рома 2:3 (Серия А)
07 май Рома - Милан 0:0 (Серия А)
11 май Интер - Рома 1:1 (Купа на Италия)
15 май Катаня - Рома 2:1 (Серия А)

Сампдория:

16 април Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)
23 април Бари - Сампдория 0:1 (Серия А)
01 май Сампдория - Бреша 3:3 (Серия А)
08 май Дженоа - Сампдория 2:1 (Серия А)
15 май Сампдория - Палермо 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Сампдория

126 мача
53 победи за Рома
34 равенства
39 победи за Сампдория
Голова Разлика: 172:125 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.28
Равен - 5.00
Сампдория - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.30
Равен - 4.75
Сампдория - 11.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
176