Леонардо: Догодина сме шампиони


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Интер Леонардо, който изведе „нерадзурите" до второто място в класирането на Серия А, се закани, че догодина воденият от него отбор ще си върне шампионската титла. Както е известно, през настоящия сезон Милан спечели Скудетото, но според бразилския спец, нещата ще се обърнат още през следващата година. Леонардо подчерта също така, че сегашната кампания на отбора е положителна и той няма причина да се оплаква от нещо.

"Опитвам се да извличам нещо полезно от всяка ситуация. Искам да се развивам като треньор. Едва в последните седмици можехме да тренираме така, както искахме. Иначе сезонът бе като дълъг маратон и нямахме никакво време за големи промени. Наясно сме с нашата сила и ако погледнете към статистиката, ще видите, че от 6 януари насам никой отбор не е спечелил повече точки от нас", заяви Леонардо за Sky Italia.

"Миналия сезон завърших трети с Милан, този съм втори, мисля, че е време през следващия да спечеля Скудетото. Отборът не се нуждае от много промени. Имаме голям потенциал, основите вече са положени. Няма да правя някакви революции", допълва наставника на Интер.

 

72