Интер - Рома: Моуриньо ще огорчи бившия си отбор


Н. Гавазов

Интер - Рома

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 01.10.2022 г.

Час: 19:00

Съдия: Давиде Маса

Интер ще посрещне Рома в мач от 8-я кръг на Серия А.

"Нерадзурите", които заемат 7-ма позиция с 12 точки,  твърде много се подхлъзват от началото на сезона и вече успяха да загубят три пъти от седем мача, което е много с оглед на амбициите на клуба. Вярно, пораженията са само като гост - срещу Лацио и Удинезе, както и в дербито с Милан. У дома хората на Симоне Индзаги имат три победи, макар и над съперници, които са много по-слаби от Рома. Когато на "Джузепе Меаца" пристигна истински гранд в лицето на Байерн, домакините бяха практически невидими на терена.

Рома се представя много нестабилно, въпреки че столичани имат 13 точки и заемат 6-то място в таблицата за класиране. "Вълците" започнаха с две победи срещу слабаци, последва равенство на гости на Ювентус и класически успех над новака Монца. Хората на Жозе Моуриньо обаче претърпяха две поражения в последните си три срещи. В интерес на истината трябва да кажем, че столичани не заслужаваха да загубят от Аталанта, а резултатът в мача трябва да тежи на съвестта на главния съдия и помощниците му.

Интер продължава да бъде без своята звезда и футболист, който е призван да вкарва голове в лицето на Ромелу Лукаку. Белгиецът се контузи на 28 август по време на тренировка и оттогава е в лазарета. Брозович е наказан. Добрата новина е завръщането на Бастони и Чалханоглу. Гостите са без контузените Вайналдум, Дарбое и Карсдорп. Дибала се възстанови, а към Пелегрини има въпроси, дали ще започне на пейката или в стартовия състав.

- Рома загуби последните четири мача с Интер.

- Интер спечели 23, завърши наравно 12 и загуби 8 от последните 43 мача срещу Рома.

Букмейкърите смятат Интер за фаворит и изглежда, че основанията за това е статистиката между двата отбора. От друга страна миланци боксуват срещу силните отбори, а Рома е точно такъв колектив. За това нашето предложение е да заложим на равенство и на това, че и двата съперника ще вкарат.

Прогноза: Интер - Рома 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Рома (Жозе Моуриньо)
 
Патрисио
   
Манчини
Смолинг
Ибанес
Челик
Кристанте
Матич
Спинацола
Пелегрини
Дзаниоло
Ейбрахам
Мартинес
Джеко
Димарко
Чалханоглу
Аслани
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Шкриняр
   
Ханданович
 
Интер (Симоне Индзаги)

Прогноза: Интер - Рома 1:1

428