Ювентус - Милан: Една италианска класика


Н. Гавазов

Ювентус - Милан
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 05.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Срещата Ювентус - Милан е една италианска класика, която на фона на класирането на двата отбора и формата на играчите изглежда сякаш предрешена откъм това кой ще е победител в нея, но едва ли нещата стоят точно по този начин.

Очевидно е, че Ювентус не се представя добре от началото на годината и „бианконерите" загубиха шест от десетте си срещи, което означава, че на практика торинци не само не могат да мислят за титлата, но и седемте точки разлика от четвъртото място правят изпълнението и на минималната цел на сезона практически невъзможно. Победата над Каляри като гост и в 25 кръг над Интер сякаш дадоха надежда на изстрадалите фенове, че ще станат свидетели на мощен финален щурм от страна на отбора на Делнери и с привличането на Барцали Тони и Матри проблемите са решени, но загубите от Лече и Болоня и невъзможността на тримата да вкарат гол на отбори, които допуснаха общо 82 попадения във вратите си отрезвиха запалянковците и повдигнаха въпросителните около бъдещето на старши треньора на тима, като медиите не спират да му търсят евентуални заместници. Очевидно е, че кризата продължава. В момента „Старата госпожа" се намира на седмо място в класирането с 41 точки - на две зад шестия Рома и седем след петия Удинезе.

Милан пристига в Торино след като на практика реши в понеделник спора с единия от конкурентите си за титлата Наполи, побеждавайки „партенопеите" с класическото 3:0 въпреки, че през първото полувреме гостите не дадоха много възможности за гол на своя противник. „Росонерите", за разлика от Ювентус са на обратния полюс в представянето си и от десетте си мача в Серия А от началото на година „червено-черните" имат шест победи и четири равенства и поне засега здраво удържат първото място с 58 точки от 27 мача - с пет повече пред втория Интер. Това е отбора с най-много победи, с най-малко загуби, най-много отбелязани голове и най-малко допуснати такива. Единствената загуба на Милан е от Тотнъм в първата осминафинална среща от Шампионската лига.

Ювентус ще бъде без контузените Гросо, Салихамиджич, Ринаудо, Сисоко, Куяларела и Де Чели, както и наказания Пепе. Акуилани се възстанови от травмата си и е включен в групата за мача, но най-вероятно като титуляр отляво на халфовата линия вместо него ще започне Мартинес. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Буфон; Сьоренсен, Киелини, Барцали, Траоре; Красич, Мело, Маркизио, Мартинес; Матри, Тони.


Милан излиза без контузените Пирло, Индзаги, Бонера, Амброзини, Антонини и Меркел. Остава да видим дали Пато ще започне мача от пейката, с цел да му се даде почивка преди двубоя срещу Тотнъм следващата седмица, а може Алегри да даде почивка и на Ибрахимович - всичко това ще бъде резултат от личните решения и виждания на наставника. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати, Абате, Неста, Силва, Янкуловски; Гатузо, Ван Бомел, Боатенг; Робиньо; Пато, Ибрахимович.

За любителите на статистиката: Милан е най-силния гост в Серия А и заработи 28 точки в 13 мача извън „Сан Сиро". Единствената загуба на „росонерите" извън Милано е от Чезена и се получи във втория кръг на шампионата. Ювентус допусна 21 гола в 13 мача на „Олимпико" - повече, отколкото Чезена, Бари и Бреша, които се намират в зоната на изпадащите. „Старата госпожа" има само една победа над Милан в последните четири мача между двата отбора и тя дойде на 30 октомври миналата година. Близо половината от головете си Милан е вкарал между 20-та и 50-та минута. Една трета от попаденията на Ювентус са между 30-та и 50-та минута. Миналата година срещата тук завърши при резултат 3:0 за Милан.


Предимството на Ювентус в този мач освен фактора домакинство е и това, че „бианконерите" вече победиха „росонерите" през сезона. Освен това, Делнери в тактическо отношение е с по-голям опит от своя колега Алегри, който в много от големите мачове допусна очевидни грешки в тактическите си планове. Недостатъкът за домакините е т.нар. „проклятие на сезона" - постоянните контузии на защитниците. В случая, отсъствието на Де Чели и Куяларела ще се отрази негативно на тима. Психическото състояние на футболистите на Ювентус не е добро и това също ще бъде един минус за отбора. Тук въпроса е доколко Делнери е успял да възстанови в това отношение възпитаниците си.

Предимството на Милан е добрата форма, в която се намират футболистите му и особено Златан Ибрахимович, който ще бъде кошмар за разсеяната защита на Ювентус. Освен това, мотивацията на „росонерите" заради преследването на Скудетото е по-голяма от тази на своя противник. Недостатъците на Милан произтичат основно от контузията на Пирло - очевидно е, че на „червено-черните" липсва подходящата връзка между защитата и нападението. Също така, срещата с Тотнъм в сряда вечер може да отклони вниманието на „росонерите" от двубоя с Ювентус и те да подценят мача на „Олимпико", което може да изненада неприятно хората на Алегри.

Всичко казано по-горе прави класиката в италианския футбол крайно интригуваща и трудна за прогнозиране. Като се има предвид формата на двата отбора, един резултат от 2:1 в полза на Милан няма да е изненадващ. Ювентус обаче е спечелил повече точки срещу топ отборите отколкото своя съперник и също няма да бъде изненада, ако „бианконерите" победят с 2:1..... за да загубят следващата си среща срещу Чезена. Най-разумното решение е да използваме тройния знак в прогнозите си и да комбинираме срещата с някои други.


Прогноза за: Ювентус - Милан 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

02 февруари Палермо - Ювентус 2:1 (Серия А)
05 февруари Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
13 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
20 февруари Лече - Ювентус 2:0 (Серия А)
26 февруари Ювентус - Болоня 0:2 (Серия А)

Милан:

06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)
12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)
15 февруари Милан - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
20 февруари Киево - Милан 1:2 (Серия А)
28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

160 мача
53 победи за Ювентус
57 равенства
50 победи за Милан
Голова Разлика: 217:217


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 3.00
Равен - 3.00
Милан - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.85
Равен - 3.10
Милан - 2.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
253