Надежди за Ювентус за връщане на отнетите титли


Н. Гавазов

Ювентус се надява отнетите две титли на отбора да бъдат върнати обратно. Тласък за това твърдение даде Расо Д'Онофрио, който е експерт по спортно право и представлява интересите на Лучано Моджи. Той заяви за радио Power Station , че няма нужда Италианската футболна централа (FIGC) да изчака до края на текущия процес и съда в Неапол да вземе решение. Както е известно, от FIGC обявиха, че ще изчакат края на процеса и тогава ще обявят дали ще върнат отнетата през 2006 година титла на Ювентус.

„За да се поиска преразглеждане на процеса от 2006 г, е необходимо да се изчака резултата от Неапол. Голяма част от сегашните доказателства не бяха представени тогава и в момента нещата са обърнати. Но това не означава, че титлите не могат да бъдат върнати още преди края на настоящия процес", заяви Д'Онофрио.

В момента съдът в Неапол се запознава със записите на 171 000 подслушвания на телефонни разговори - материал, който липсваше по време на първия процес от 2006 г. и който според експертите, ако тогава бе предоставен Ювентус нямаш да бъде изхвърлен в Серия B.

В събота полицая Франко Зампа, който бе ключов свидетел по първото дело Калчополи, разтърси медийното пространство, след като издаде книга в която нашироко обяснява, че тогавашния състав на съда не е разгледал всички материали по делото и просто са приели, че Ювентус и в частност Моджи са виновни. Той заяви в коментар за Tuttosport, че никога е нямало реални доказателства срещу торинци, а всичко се е базирало на предположения. В същото време доказателствата срещу другите клубове, в това число и Интер са били пренебрегнати

 

74