Милан на финал след дузпи срещу Лацио


В. Мухарски

Милан се класира на финал за Купата на Италия, но това стана след изпълнение на дузпи. "Росонерите" елиминираха Лацио в полуфиналната среща-реванш, която се игра на "Олимпико". В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол, така както беше и на "Сан Сиро" в първия мач.

Като цяло двата тима имаха положения и в редовното време, но така и не успяха да стигнат до гол. В 18-ата минута бе интересно, тъй като Томас Стракоша парира силен удар на Сусо, а при добавката Кутроне удари гредата, но и реферът вдигна флага за засада. В края на първата част Донарума показа класа след удар на Имобиле.

В 55-ата минута Давиде Калабрия имаше отличен шанс да се разпише, но Стракоша спаси. В продълженията също имаше положения пред двете врати, но в крайна сметка всичко се реши при дузпите.

При 14-те дузпи по-здрави нерви показаха "росонерите", които имаха и късмета да бъдат крайни победители. Първоначално вратарите спасиха ударите на Родригес, Милинкович-Савич, Монтоливо и Лейва за 3:3. Малко след това Луис Фелипе стреля над гредата, а Романьоли прати топката в мрежата и с това момчетата на Дженаро Гатузо отиват на финала.

154