Каляри – Ювентус: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Каляри - Ювентус
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 12.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе


Каляри посреща Ювентус в 24-я кръг на Серия А с надеждата да задържи поне равенството срещу по-именития съперник. Домакините са в долната половина на таблицата без реални цели, докато шампионът на Италия все още се бори да защити Скудето.
"Сардинците" са на 15-то място в първенството, но на цели 11 точки от зоната на изпадащите, така че в клуба не би трябвало да се притесняват за оцеляването. Това няма начин да не повлияе на мотивацията в тима и изглежда играчите просто доиграват сезона. Симоне Падуин, Федерико Мелкиори и Диего Фариса са в лазарета на Каляри, а наказани за двубоя за Жоао Педро и Кепители.

Ювентус записа впечатляващи 5 поредни победи във всички турнири срещу сериозни съперници като Милан, Интер и Лацио, а в тази серия беше допуснато само едно попадение. Това задържа "старата госпожа" на първото място със 7 точки преднина пред преследвача Рома и на 8 пред другя претендент за титлата Наполи. Масимилиано Алегри няма контузени или наказани играчи, така че ще можем да видим гостите с най-доброто си.

Каляри може и да е позагубил мотивация в първенството, но подобен мач с гранд няма как да не донесе желание сред футболистите да се докажат и да отмъкнат поне точката. Ювентус от своя страна показва стабилност и страхотна ефективност, макар че в отбора имаше някои кадрови липси, които оказаха леки затруднения, но не и достатъчно сериозни. Единственото, което може да причини провал в този кръг за шампиона е подценяването, но с нормална концентрация не би трябвало да се случи изненада в двубоя.

Прогноза: Каляри - Ювентус 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

08 януари Милан - Каляри 1:0 (Серия А)
15 януари Каляри - Дженоа 4:1 (Серия А)
22 януари Рома - Каляри 1:0 (Серия А)
29 януари Каляри - Болоня 1:1 (Серия А)
05 февруари Аталанта - Каляри 2:0 (Серия А)

Ювентус:

22 януари Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)
29 януари Сасуоло - Ювентус 0:2 (Серия А)
05 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
08 февруари Кротоне - Ювентус 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Каляри - Ювентус

78 срещи
13 победи за Каляри
28 равенства
37 победи за Ювентус
Голова Разлика: 108:65 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
271