Диего Коста носи нова победа на Атлетико (видео)


И. Ангелов

Осмия кръг на испанската Ла Лига изпрати Селта Виго на гости на Атлетико Мадрид, а днес домакините постигнаха нова победа с 2:1 и запазиха 100%-товия си рекорд от победи, колкото има и Барселона от началото на сезона - 8 в също толкова кръгове. Днес в центъра на всичко бе Диего Коста за домакините.

Още в 7-ата минута Коста можеше да открие с глава след изключителна акция на Жуафран, който премина през трима и подаде на главата на нападателя. В 10-ата минута Коста намери място за нов удар, спасен от Йоел. В 25-ата минута Диего Коста застана на бялата точка в отсъдена дузпа срещу Фелипе Луис, но Йоел спаси отново своите, дори при добавката.

В 43-ата минута обаче Фелипе Луис намери Коста на добра позиция и той успя да открие. В 62-ата минута Габи центрира и Коста надигра Костас и Йоел за нов гол. Това бе 9-ото попадение на нападателя за кампанията и той оглавява топ-реализаторите.

В 71-ата минута на този мач избит удар на Рафиня позволи на Нолито да вкара за 2:1, но до края резултатът не се промени, макар да видяхме 2 положения през Коста и Рафиня за двата отбора.

 

1 Барселона




24т.
2 Атлетико




24т.
3 Реал Мадрид




19т.
4 Виляреал




17т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



136