Кристиано получи Златната обувка за 2011


И. Ангелов

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе официално представен за носителя на Европейската Златна Обувка за 2010-11 година, след като завърши с най-много точки в това състезание. Португалецът получи отличието след 40 попадения в Ла Лига миналата година, като по този начин той вкара повече от всички футболисти в една от най-добрите дивизии.

Роналдо получи наградата от легендата Еузебио и Алфредо Ди Стефано. Той обаче заяви: "Бих сменил тази награда за Шампионска лига или Ла Лига. Може да печелим индивидуални награди само след помощ от съотборниците си."

"Бих искал да спечеля повече с тима на колективно ниво. Не мисля за рекорди, а за Реал Мадрид. Мисля, че тима ни вече си има доверие и мислим по еднакъв начин. Трябва да постигнем важни цели."

ТОП 5 за Златната Обувка:

1. Роналдо - 40 гола - 80 точки

2. Меси - 31 гола - 62 точки

3. Ди Натале - 28 гола - 56 точки

3. Гомес - 28 гола - 56 точки

5. Кавани - 26 гола - 52 точки

Това е втората Златна обувка на Роналдо след тази, която взе с Манчестър Юнайтед през 2008 година за 31 попадения:

"На 26 години съм, все още се уча и имам много години игра в мен. Тима ми дава възможност да играя редом с най-добрите в света. Не се притеснявам от Меси. Аз обичам да играя, хората обичат да ме гледат и това няма да промени нищо."

"Добре е да се състезаваш с най-добрите. Харесвами да се състезавам с Меси и всички останали топ футболисти в Европа, но с отбор, а не индивидуално." 

86