Пелегрини: Няма как да станат нещата с президент, който иска да бъде и треньор


Н. Гавазов

Бившият треньор на Реал Мадрид Мануел Пелегрини, който бе уволнен преди два месеца, отправи критики към бившия си клуб заради неправилната трансферна политика. Чилийският специалист се оплака, че не е имал глас при купуванто на играчи', както и това, че е трябвало да се съобразява от решенията на един президент, който нищо не е разбирал футбол. Пелегрини сравни „Белия балет" с оркестър, който е взел най-добрите китаристи, но ги е накарал да свирят на пиано.

„Бяха взети най-добрите играчи, но не за тези постове, на които имаше нужда. Реал Мадрид имаше най-добрите китаристи, но когато ги накараш да свирят на пиано, те няма как да се справят добре", заяви специалиста за вестник El Mercurio . Както е известно, Реал Мадрид похарчи колосални суми за привличането на Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема и други, но така и не успя да вземе трофей.

Мануел Пелегрини разкритикува президента на клуба Флорентино Перес и за решението да продаде полузащитниците Уесли Снайдер и Ариен Робен, които след това блестяха в Интер и Байерн Мюнхен, и тима на Холандия на Мондиал 2010.


„Под мое ръководство Реал направи най-доброто си представяне в своята история и не спечелихме само защото срещу нас бе един фантастичен отбор като Барселона. Шампионската лига нямаше как да вземем, защото нямаше условия за това. Основната причина беше несъгласието ми с Флорентино Перес и неговата политика. От самото начало се дистанцирахме. Имахме различия в мненията си по отношение на формирането на отбора. Продадохме важни и много добри играчи. Няма как да станат нещата при президент, който иска да бъде треньор", признава Пелегрини

 

107