Рамос: Тази фланелка означава битка до смърт


И. Ангелов

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос похвали духа на състава след като европейските шампиони успяха да вкарат два късни гола за пълен обрат в снощната победа над Депортиво Ла Коруня с 3:2. По този начин "белия балет" задържа преднината си от 6 пункта от Барселона на върха в Ла Лига.

Реал Мадрид постигна и клубен рекорд от 35 мача без загуба поред във всички турнири.

"Исторически, нашият дух и този знак означават, че ние сме длъжни да се борим до края. Когато се биеш до смърт и вярваш в себе си и играеш с ентусиазъм, накрая нещата се нареждат за теб. В първото полувреме имахме шансовете и поведохме, но след това оставихме празни места и те се възползваха на контри. Благодарение на фантастично центриране от Кроос аз успях да добавя към сметката си голове. 

"Важно е за имаш този дух и да се стараеш до последния сигнал. Отборът успя да реагира и да вземе трите точки, и да продължим да сме на върха в таблицата, а това беше подобаващ край на годината. Ние постигнахме целта, която беше трите точки в последния мач преди нова година. Сега е време да се насладим на Клубното световно първенство. В личен план аз съм щастлив да продължавам да помагам на тима и съм доволен, че продължаваме."

106