Компани: Кейн и всички в Байерн да учат немски


И. Ангелов

Новият бос на Байерн Мюнхен Венсан Компани призова всички играчи отвъд океана, включително Хари Кейн, да научат немски. Измина почти година, откакто Кейн премина от Тотнъм в Байерн Мюнхен. Въпреки това, въпреки че прекара цял сезон в Германия, капитанът на Англия все още не е научил добре местния език, както стана ясно от скорошна пресконференция по време на Евро 2024, където нападателят беше разпитан за неговите познания по немски.

Новият мениджър на Байерн и бивш капитан на Манчестър Сити Венсан Компани сега призова всички играчи отвъд океана да научат местния език, тъй като той планира да общува на няколко езика в клуба, включително немски, френски, холандски и английски.

Говорейки пред репортери, бившият мениджър на Бърнли каза: "За мен е много важно да бъда ясен. Мога да обясня много неща на немски, но в момента цялата ми футболна терминология е на английски. Отнема известно време, преди да мога да преведа всичко - може би това ще се промени през следващите няколко години.

"Но в момента "бизнес езикът" е английският. Но аз съм белгиец, общуваме на всички езици - немски, френски, английски, холандски, това не е проблем. Най-важното е също така да мотивираме играчите да научи немски."

Баварският клуб започна своя предсезонен сезон в понеделник и ще посети Южна Корея и Обединеното кралство по-късно този месец, където е планирано да изиграе няколко приятелски мача, включително срещу бившия клуб на Кейн - Тотнъм.

56