Кан предупреди Байерн за Сане


И. Ангелов

Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан предупреди клуба за финансовия риск от привличането на полузащитника на Манчестър Сити Лерой Сане. В момента баварците са фаворити за подписа на германеца, който обаче пропусна голям период с тежка травма в последната година. Пеп Гуардиола потвърди тази седмица, че Сане иска да напусне и е отказал да поднови договора си, който изтича през 2021-ва година.

"Той все още има договор с Манчестър Сити и няма какво повече да кажем. Ще говорим за трансфери, за отдаденост на играчи, когато те се случат. Може да е и следващият сезон. Аз мисля, че сега е време да се действа внимателно, особено икономически."

Байерн спечели 8-ма поредна Бундеслига този сезон, а Кан, който също спечели 8 в кариерата си, сподели за липсата на конкуренция:

"Разбира се, в състезание като Бундеслигата трябва да има напрежение, особено около титлата. Не можем да излезем и да кажем: 'Да, сега можем да си позволим да играем малко по-лошо'. Разбира се, това е лига, която трябва да покаже всичко и да използва това, с което разполага в крайна сметка.

"Противниците имаха шансове да ни атакуват и да ни свалят от трона, но този отбор има невероятна психическа мощ, невероятна воля. Те заслужено са шампиони."

256