ПСЖ се обърна към Венгер


Н. Гавазов

ПСЖ предприе пореден опит да примами мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Както не един път каза Арсен, той на няколко пъти е отказвал оферти, в това число няколко и на ПСЖ, с чиито собственици се намира в отлични отношения.

Към момента французинът се намира под огромен натиск - на първо място заради конфликт със собствените си фенове, които се отвърнаха от отбора. Наскоро стана известно и за проведено гласуване на Обединението на феновете на Арсенал, чиито резултати показват, че 9 от 10 фена желаят раздяла с Венгер след края на сезона.

Така развилата се ситуация не остана незабелязана от почитателите на Арсен в Париж. Според френски източници, президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи вече е установил контакт с френския специалист и е изразил заинтересуваност от неговите услуги.

Според източници от обкръжението на боса, снощният провал на ПСЖ в Шампионска лига е накарало ръководителя на парижани с още по-голяма решимост да преследва Венгер. Предполага се, че следващият контакт между страните ще се осъществи по време на международната пауза по-късно този месец.

Впрочем, всичко показва, че какъвто и да е отговорът на Арсен, ПСЖ ще се раздели с Унай Емери след края на сезона. Може би обявяване на раздяла с испанеца окончателно ще убеди Венгер да приеме офертата на парижани и в крайна сметка да завърши кариерата си във Франция - там, където я започна преди 34 години.

 

354