Кейн: Бяхме уморени


И. Ангелов

Хари Кейн признава, че Англия е имала "уморен манталитет" при болезненото поражение на финала на Евро 2024 от Испания, когато късен гол погуби мечтите им. "Трите лъва" се върнаха в берлинския спектакъл, когато Коул Палмър влезе от пейката, за да отмени откриващия гол на Нико Уилямс. Въпреки това играчите на Гарет Саутгейт не успяха да установят контрол над събитията и видяха как доминиращата Испания постигна драматичен успех с гол на Микел Оярсабал в 86-ата минута.

Кейн вече беше на пейката, след като отново беше заменен в 60-ата минута, и след това заяви пред BBC Sport в ролята си на капитан на Англия: "Просто не успяхме да запазим същата интензивност и натиск (след отбелязването на гола) или да задържим топката достатъчно добре. Това е последният етап от турнира, там има много уморени крака и уморен манталитет. Просто се борихме и след това ни хванаха с топката отзад. Това се дължи на големи моменти - имахме голям момент в края, когато те изчистиха от линията, можеше да бъде различно, но за момента е наистина разочароващо."

В края на мача Деклан Райс стреля с глава, а след това Дани Олмо изби от гол-линията последвалия удар на Марк Гуехи. Англия вече претърпя поражение в поредни финали на Европейското първенство, а Кейн добави: "Това е пропусната възможност. Не е лесно да се стигне до тези финали. Изисква се невероятна издръжливост и характер, за да стигнем до мястото, на което сме, но в крайна сметка се възползваш от възможността, когато тя дойде, а ние не го направихме отново. Изключително болезнено е."

 

86