Чарлз III коментира загубата на Англия


Н. Гавазов

Кралят на Великобритания Чарлз III реагира на поражението на отбора на Англия на финала на Европейското първенство 2024 от Испания с резултат 2:1.

"Въпреки че победата ви се изплъзна тази вечер, съпругата ми и аз и цялото ми семейство насърчаваме вас и тези, които ви подкрепят, да държите високо главите си. Всеки, който е участвал в спортно състезание на каквото и да е ниво, знае колко обезсърчаващ може да бъде резултат като този, когато трофеят беше толкова близо, и ще се присъедини към мен в изразяването на нашите искрени съболезнования, дори когато поздравяваме Испания.

Моля, не забравяйте, че самото достигане до финала на Европейското първенство е наистина голямо постижение. Това е гордостта на нацията. Продължавайте да аплодирате за Трите лъва днес и за многото триумфи, които ви очакват напред“, заяви Чарлз III, цитиран от BBC.

Англия стана първият отбор в историята, който губи два поредни еврофинала. На свой ред отборът на Испания спечели Европейското за четвърти път. Това е рекорд сред всички европейски национални отбори.

173