Германия с късен равен взе първо място (видео)


И. Ангелов

Швейцария и Германия изиграха и последния си трети мач от груповата фаза на Евро 2024. Днес на "Дойче Банк Парк" във Франкфурт "кръстоносците" изненадаха и надиграха домакина на турнира, но водеха до 92-ата минута и след отменени голове и от двете страни, в крайна сметка Фюлкруг спаси страната си и остави Германия на първото място.

В 29-ата минута днес падна единственият редовен гол, когато от ляво Фройлер центрира за Ндойе и той стреля над Нойер за 1:0. Това попадение дойде само малко след като ВАР отмени гол на Андрих от дистанция заради нарушение в полето на противника.

След почивката най-близо Германия бе когато Хаверц нацели гредата на Зомер, а в 84-ата минута ВАР отмени гол и на Швейцария заради засада срещу Варгас. Така в 92-ата минута обаче резервата Фюлкруг отново доказа, че няма нужда от много минути за да стигне до гол, когато бе намерен от центриране на Раум и завърши отлично с глава за 1:1.

Междувременно Шотландия и Унгария се срещнаха на "ЕмЕйчПи Арена" в Щутгарт пред близо 55 000 души и Унгария спечели с гол в 11-ата добавена минута след 90-те за 1:0, с което ще вземе третото място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



412