Белгия ще вземе първи точки от Румъния


И. Ангелов

Белгия - Румъния 
Стадион: РайнЕнергиЩадион, Кьолн 
Дата: 22.06.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Белгия бе шокирана на старта на Евро 2024 от впечатляваща Словакия, и това може би беше една от най-големите изненади до тук в състезанието заради разликата в класирането на ФИФА ранклистата между двата отбора. Разбира се голям принос за това бяха и отиграванията на Ромелу Лукаку в нападение, който отнесе изключително голям брой подигравки в социалните медии впоследствие. Доменико Тедеско трябва да покаже реакция и може би да промени нападението си, но насреща идва вдъхновен съперник.

Румъния на Едуард Йорданеску стартира много силно с класика над Украйна, с която оглави групата. Показаният футбол обаче бе наслада за гледане, и историята изглежда на страна на северните ни съседи, след като последно тимът срещна Белгия през 1993 г. и спечели.

В лагера на румънците няма и никакви здравословни проблеми. При домакините може да видим промени в състава, тъй като някои големи имена разочароваха, Томас Мюние е под въпрос, а за титулярно място натискат хора като Лоис Опенда, Аксел Витсел и Максим де Койпер.

Кадрите на невярващите лица от лагера на "червените дяволи" показаха в края на последния мач, че тимът знае какво трябва да направи. Очакванията отново са големи към звездната постройка на символичния домакин. Затова и се очаква подобаващ отговор.

Прогноза: Белгия - Румъния 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Румъния (Едуард Йорданеску)
 
Нита
   
Драгушин
Бурка
Ратиу
Марин
Банку
Марин
Станциу
Ман
Коман
Драгуш
Лукаку
Доку
Брюйне
Тросар
Онана
Мангала
Койпер
Кастан
Витсел
Фаес
   
Кастийлс
 
Белгия (Доменико Тедеско)

Прогноза: Белгия - Румъния 2:1

282