Дайджест на слуховете за 10-ти януари


Н. Гавазов

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

 

19:31 От Валенсиен официално потвърдиха, че Нюкасъл е отправил оферта за левия бек на тима камерунският национал Гаетан Бонг.

19:11 Милан и Интер се интересуват от 28-годишният полузащитник на Катания Франческо Лоди, съобщава Radio Mana. В същото време става ясно, че ръководството на „слоновете" няма никакво намерение да се разделя с играча през зимата и може да преговаря за евентуалната му продажба едва след края на сезона.

 

18:44 Нотингам Форест взе под наем защитника Гонсало Харой, който по-рано игра за УБА. Според Sky Sports, сделката е до края на сезона.


18:32 Роберто Канеля от Спортинг Хихон в най-скоро време ще стане играч на Хетафе, съобщава AS.


18:31 Руският Зенит има намерение да привлече двама футболисти на Челси. По данни на Fusball.ch, става дума за 34-годишния полузащитник Франк Лампард и 32-годишния Джон Тери. Контрактите на двамата изтичат по различни време - на Франк това лято, а на Тери следващата година и няма да бъдат подновявани. Зенит възнамерява да отправи една оферта за двамата.

 

17:45 Официално: Централният защитник на Стандард Лиеж Рами Гаршон ще играе под наем в Селтик. Срокът на сделката е за шест месеца.

17:31 Наполи привлече Пабло Армеро от Удинезе. Колумбийският национал премина медицински прегледи и ще играе като преотстъпен в Неапол до края на сезона.

 

17:22 Полузащитникът на Барселона Серхи Роберто може да смени отбора си през зимния трансферен прозорец. Sport.es. съобщава, че опорният полузащитник може да бъде даден под наем в Еспаньол.


17:11 По-рано беше съобщено, че полузащитникът на Малага Диего Буананоте ще продължи кариерата си в Палермо. Сега El Mundo Deportivo пише, че наставникът Мануел Пелегрини е против сделката.

17:01 Немският Хановер96 ще се подсили с полският футболист Павел Вшолек. Играчът на Полония вече се намира в Германия, за да финализира сделката.


16:38 Сръбският нападател на Волфсбург Срджан Лакич заяви за клубното списание на „вълците", че иска да напусне през зимата. Футболистът не получава достатъчно игрова практика, а от неговите услуги се интересува Айнтрахт.

16:37 Спортният директор на Галатсарай Бюлент Тулун призна, че трансферът на Уесли Снайдер е договорен с неговия клуб Интер и сега се очаква решението на холандеца. „Нямаме никакви проблеми с Интер, договорихме се. Но Снайдер все още не е взел решение, чакаме неговия отговор. Уесли трябва да отговори до 24 часа. На практика, имаме позитивни очаквания. В 99 процента от случаите такива трансфери завършват успешно", каза Тулун

16:15 Турското издание Miliiyet съобщава, че холандският полузащитник на Интер Уесли Снайдер се е съгласил да подпише двегодишен договор с Галатасарай. Според изданието, играчът ще получава по 4 милиона евро на година.

15:49 На италианските колеги се отдало да разберат, че на Франк Лампард най-добре ще му импонира играта на Фиорентина. Полузащитникът на Челси имал намерение да поработи във Флоренция и дори вече е разговарял с наставника на „виолетовите" Винченцо Монтела, съобщава Radio Kiss Kiss. Единствените опасения за осъществяване на сделката са, че Фиорентина не може да изпълни претенциите на Лампард. За финансовите става дума. Дали Бербатов поради тази причина не избра Фулъм?

15:35 Няколко слуха пристигнаха от лагера на КПР. Според The Times, лондончани са насочили своето внимание към нападателя на белгийския Верегам Хабиб Хабибу. Dajly Mirror пък твърди, че Хари Реднап много желае да види в състава си защитника Олсон от УБА и е готов да предложи 5 милиона паунда за играча.


15:31 Шокираща новина пристигна от Испания. Според Punto Perola, Виктор Валдес е отказал да продължи договора си с Барселона. Вратарят иска да продължи кариерата си зад пределите на Испания, защото е отегчен от монотонността и еднообразието в Примера дивисион.

15:29 Темата с многострадалния полузащитник на Рен Ян Мвила отново излиза на преден план. Според агента на играча, френският клуб е готов да се раздели с халфа, а Мвила вижда своето бъдеше само на Острова, където Тотнъм, КПР и Арсенал имат интерес към него. 15 милиона евро не е ли голяма сума за Ян, особено като се има предвид неговата дисциплина?


15:24 Bild съобщава, че за много немски клубове, трансферна цел е станал нападателят на Майнц 05 Адам Салай.


15:21 Италианските ни колеги изпратиха интересни новини свързани с Милан. Според информациите, Месба може да премине в Парма, а интерес към Антонини има от страна на Галатасарай.


15: 19 Наставникът на Астън Вила Пол Ламбърт няма да бъде уволняван за лошата си работа. Нещо повече, ръководството на тима ще му даде 10 милиона паунда а подсилване на отбора. Това е информация на The Times.

15:17 Официално: Нанси уволни Жан Фернандес от поста старши-треньор на отбора. На тази длъжност е назначен Патрик Габриел.


15:15 The Times информира, че Рома е отклонил предложение на Фулъм за Мартен Стекелнбург. Защо в италианската преса няма нищо по въпроса?


15:12 Официално: Ръководството на Щутгарт успешно завърши преговорите за продължаване на контрактите с двама футболисти - Готоку Сакай и Бенедикт Рекер. Официалният сайт на „швабите" съобщава, че японеца е подписал договор до 2016 година, а немеца до 2015-та.


14:53 Любопитни новини пристигат от Острова. По информация на Daily Star Евертън вече търси играч, с който да замени напускащия Маруан Фелайни. Според информациите, интересът на „карамелите" е свързан с Франк Лампард от Челси и Джеймс Макарти от Уигън.

Надеждите на Тотнъм да привлече Леандро Дамиао са под заплаха. Според информация на Daily Mail, агентът на играча е заявил, че Леандро остава в Интернасионал.

Продължават слуховете за интерес на няколко водещи европейски клуба към Нене. Според информация на LÉquipe, интерес към играча на ПСЖ проявява и Милан, който се присъединява към останалите кандидати - Шалке 04 и Уест Хем.

Официално: Андреа Досена се присъедини под наем към Палермо. 31-годишният футболист на Наполи ще играе в Сицилия до края на сезона, а след това „росанеро" могат да го закупят.


Полузащитникът на Байерн Мюнхен Анатолий Тимшчук може да напусне Мюнхен, съобщава Kicker.

Бордът на директорите на Саутхемптън ще заседава днес, за да разгледа целесъобразността Найджъл Аткинс да продължи да заема мениджърския пост на отбора.

The Times съобщава, че нападателят на националния отбор на Замбия и холандския Утрехт Джейкъб Муленга е предложен на два английски клуба. Според слуховете, това са Норич и Рединг.


Официално: Манчестър Юнайтед даде Давиде Петручи и Скот Уитън под наем в Питърбро.


AS твърди, че президент на Севиля Хосе Мария дел Нидо утре ще пътува до Лондо, за да проведе серия от преговори относно трансфера на Алваро Негредо. Претендентите за подписа на играча са два - Арсенал и Тотнъм. Нали по-рано беше обявено, че Негредо няма да бъде продаван?

Нюкасъл е хвърлил око на Муса Сисоко от Тулуза, съобщава LÉquipe. Тази новина съобщи и The Times (спомняте ли си как двете издания си размениха информациите за Фелайни в Челси).

Le Parisien съобщава, че Николас Анелка със сигурност няма да продължи кариерата си в КПР или Лос Анджелис Галакси, тъй като финансовите му претенции са огромни. В момента французинът тренира с тима на ПСЖ. Дали няма да продължи да тренира и след края на трансферния прозорец.

Интересна новина пристигна от лагера на Олимпик Марсилия, която със сигурност ще разгневи привържениците на Нюкасъл и на английския Арсенал. Както е известно, звездата на френския тим Матийо Валбуена е ухажван от скаути на „свраките" и се очаква английският клуб да отправи официално предложение за играча. „Трябва да помислим за прогрес. Трансфер в Нюкасъл е излишен, защото това е само една марка, както вече е Арсенал", заяви агентът на Валбуена за RMC.


Нашите испански колеги от El Mundo Deportivo наливат масло в огъня от слухове около Неймар. Според изданието, Барселона може да се опита да привлече бразилеца през сегашния трансферен прозорец. Причината за това е предстоящата раздяла с Давид Вия, който повече време седи на пейката или Алексис Санчес, който не блести.


Арсенал има намерение да даде под наем на друг отбор защитника Карл Дженкинсън. Според The Sun, от услугите на играча се интересува Кристъл Палас, но Карл не е съгласен, защото не желае да играе в Чемпиъншип.

Кени Далглиш може да се завърне на „Анфийлд", съобщава днешната британска преса. Не като мениджър, а като посланик на клуба.

Ливърпул продължава да се интересува от младият французин от Валансиен Никола Исима- Мирен. Информацията е на Euronews French.

Според Talk Sport, Кристъл Палас е поискал 15 милиона паунда от Манчестър Юнайтед за крилото Уилфрид Заха. Както е известно, по-рано се съобщаваше, че клубът от Чемпиъншип е готов да се раздели с младежа срещу сумата от 12 милиона и това отказа Тотнъм от преговорите. Дали и в Юнайтед няма да изчезне интереса към Заха?

Официално: Ръководството на Саутхемптън обяви, че е подписал нов договор със защитника Люк Шоу. На сметката на 18-годишният футболист в Премиършип има 11 мача, в десет от които той започна титуляр.

Защитникът на националния отбор на Хърватия Гордон Шилендфелд ще премине от Динамо Москва в гръцкия ПАОК. Според Greek Football, съглашението ще е за шест месеца.

Днешната италианска преса съобщава за интерес на Зенит към защитника на Сиена Луиш Нето. Според информация на Corriere dello Sport, тосканци са готови да се разделят с португалския национал срещу сумата от 8 милиона евро.

 

 

120