Пасторе: Във Франция не се отделя голямо внимание на тактиката


Н. Гавазов

Полузащитникът на ПСЖ Хавиер Пасторе, който през лятото смени Сицилия с Париж си позволи да сравни маниера на игра във Франция с тази в Италия. Аржентинският национал също така даде известна яснота около трансфера си от Палермо във френския гранд, пояснявайки че е нямал нищо против да остане още известно време на „Барбера".

„Не бях аз инициаторът на трансфера ми в ПСЖ, но за отделните детайли ще трябва да попитате ръководствата на двата клуба. Нека кажем така: парижани предложиха добра сума, която накара Палермо много-много да не се опитва да ме задържи. Иначе, аз не бях против да остана и да играя още известно време в Италия, където проведох два чудесни сезона. На мен ми харесва Серия А, където се играе много красив футбол", цитира La Gazzetta dello Sport думите на Пасторе.

„Единственият недостатък на Апенините е, че малко се доверяват на младите играчи. Там например, футболист, който е на 24 години се смята за млад, със всички произтичащи от това последствия за него. А точно в тази възраст се формира един футболист. Що се отнася до френското първенство, тук не отделят толкова голямо внимание на тактиката и организацията на процесите, така както е в Италия. Но пък тука присъства повече силовия и открит футбол и във френската Лига 1 има повече положения за отбелязване на гол", допълва аржентинецът, който в 17 мача отбеляза седем гола за ПСЖ.

 

108