Освиркаха Роналдиньо при завръщането му срещу Гремио


Н. Гавазов

Полузащитникът на Фламенго Роналдиньо беше посрещнат с освирквания и протести при завръщането си на стадиона на родния си клуб Гремио за мач от шампионата на Бразилия. Лошото посрещане на бившата звезда на Милан и Барселона е резултат от жълтия му картон, а освен това тимът му допусна обрат и от 2:0 загуби с 4:2 двубоя, който бе част от 32 кръг на бразилската Серия А.

"Всеки знаеше, че това ще се случи, но за човек, който е свикнал с феновете на Фламенго, не е кой знае колко обезпокояващо", заяви Роналдиньо след мача.

Както е известно, полузащитникът напусна Гремио през 2001 година, за да се присъедини към ПСЖ. Но в началото на тази година той разгневи феновете още повече, след като реши да отиде във Фламенго, а не в Гремио, след като приключи взаимоотношенията си с Милан.

Снощи на „Естадио Олимпико Монументал" в Порто Алегри, всеки път, когато Роналдиньо докоснеше топката се чуваха освирквания от трибуните, освен това феновете издигнаха транспаранти с надписи "сребролюбец". Най-големи бяха освиркванията, когато в 80-та минута Роналдиньо получи жълт картон за спор със съдията.

 

145