Анжи се оглежда за звезди от Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Играещият треньор на Анжи Махачкала Роберто Карлош разкри, че две от звездите на Висшата лига на Англия са в полезрението на руския клуб, съобщи Sky Sports. Според бразилеца, става дума за Никола Анелка от Челси и Робин ван Перси от Арсенал. Както е известно, отборът от столицата на Дагестан влезе във заглавията на вестниците, след като през лятото успя да привлече нападателя Самуел Ето'о. Руският милиардер Сюлейман Керимов, който финансира клуба и до този момент направи големи инвестиции в него, все още търси още по-големи имена, чрез които да атакува титлата в Русия и Шампионската лига.

След като спекулациите в пресата свързваха с работа в Махачкала Фабио Капело, както и халфовете Стивън Джерард и Франк Лампард, Роберто Карлош призна, че има и други големи имена.

„Анелка не е единственият играч, към който имаме интерес. Нене от ПСЖ и Ван Перси от Арсенал са играчи, които ние също наблюдаваме", заяви бразилецът.

Той също така потвърди, че клубът все още има интерес към Неймар.

„Неймар? Разговарях с него. Ако Реал, Барса или Манчестър Юнайтед не могат да платят трансферната му сума, ние ще я платим. Сюлейман Керимов може да предложи, това което той иска", допълва играещият треньор на Анжи.

 

110