Шнайдер нападна Бускетс и го нарече ревльо


И. Ангелов

Легендата на Нидерландия Уесли Снайдер нападна Серхио Бускетс за мач между Интер и Барселона през 2010 г. Бившият полузащитник на Барселона и настояща звезда на Интер Маями, Бускетс, се е изправял много пъти срещу Снайдер в по-ранните етапи на кариерата си. Наскоро нидерландецът разкри, че е намирал Бускетс за "изключително дразнещ".

В интервю за Ziggo Sport, 40-годишният Снайдер сподели: "Бускетс беше изключително дразнещ играч, винаги удряше и нападаше другите, но никога не можеше да получава удари. Щом получеше един удар, веднага започваше да плаче като бебе. Абсолютен ревльо. В буквалния смисъл имахме сблъсъци във всеки един мач. В един момент му казах: 'Ще се видим в Ибиса през лятото, тогава ще си поговорим пак.'"

Той също така си припомни мачовете срещу испанеца в полуфинала на Шампионската лига 2009/10 между Интер и Барса: "През 2010 г. победихме Барселона с 3:1 у дома, после трябваше да отидем на "Камп Ноу" и след осем минути [Тиаго] Мота го удари, а Бускетс започна да се търкаля по земята, гледайки през ръцете си дали Мота ще получи червен картон. После стана и беше напълно добре, ревльото. Много неприятен играч за игра срещу него."

Бускетс напусна Барселона миналото лято, след като спечели всички възможни трофеи, включително девет титли от Ла Лига и три Шампионски лиги. Той последва бившия си съотборник и близък приятел Лионел Меси в САЩ, като се присъедини към Интер Маями, притежаван от Дейвид Бекъм. С американския клуб полузащитникът спечели Лигата на купите в първия си сезон и наскоро добави и трофея за Supporters' Shield. 
 

141