Анжи готов да даде 45 милиона за Неймар


Н. Гавазов

Президентът на Сантош Луиш Алваро де Оливейра Рибейро заяви, че вече пет клуба, в това число два английски и един руски са готови да заплатят 45 милиона евро, каквато е цената определена в договора за откупване на евентуалния трансфер на нападателя Неймар. Според боса, изборът е оставен изцяло в ръцете на играча, който трябва да вземе своето решение до няколко дни.

Според Sky Sports, тези пет клуба са Реал Мадрид, Барселона, Челси, Манчестър Сити и руския Анжи, където играе сънародника на нападателя - Роберто Карлош. Всичките пет клуба са получили разрешение да започнат преговори с младия футболист и сега остава Неймар да разгледа предложенията и да се спре на едно от тях, което му харесва най-много.

„Не искаме да продаваме играча, но в договора му е записано, че ако някой плати неустойката по разтрогването му, ще има трансфер. Не мога да кажа кои са клубовете, които се съгласиха на това, но те са добре известни в Европа. Поискаха разрешение да започнат преговори и ние им го позволихме. Всичките страни са вежливи един към друг и сега вече могат да започнат да разговарят с бащата и агент на Неймар", заяви Рибейро.

 

93