Зенит потвърди трансфера на Кришито


Н. Гавазов

Руският елитен Зенит подписа петгодишен договор със защитника на националния отбор на Италия Доменико Кришито, съобщи официалният сайт на клуба. Футболистът ще се присъедини към санктпетербургци на 8 юли. Както е известно, досегашният му клуб Дженоа се беше договорил с Наполи за трансфер на стойност 12 милиона евро, но сделката пропадна заради високите финансови претенции, които Кришито постави пред неаполитанци.

25-годишният играч попадна в сферата на интересите и на Интер, но Зенит се оказа най-настоятелен, удовлетворявайки всичките му финансови претенции.

Роденият на 30 юни 1986 година Кришито прави своя дебют като футболист през юни 2003 година в състава на Дженоа, който тогава се състезаваше в Серия В. Защитникът защитаваше цветовете на лигурийския тим до 2007 година, откъдето премина в Ювентус, но след това се завърна отново в Дженоа, където игра до момента. В Серия А играчът на „грифоните" записа над 100 мача, в които отбеляза 5 гола. От август 2009 година е част от националния отбор на Италия, с който изигра 15 срещи, в това число и три мача от Мондиал 2010.

 

191