Гуардиола отговори на критиките на Чеферин


Н. Гавазов

Мениджърът  на Манчестър Сити  Хосеп  Гвардиола отговори на критиките от страна на президента  на УЕФА Александър Чеферин.

Както е известно, само пет от 16-те участника в плейофите на Шампионската лига - Ювентус, ПСЖ, Рома, Шалке 04 и Лион - изпратиха своите наставници  на специално организиран семинар на УЕФА за въвеждането на VAR - системата, който се проведе  в понеделник в Германия.

Чеферин остана  недоволен, че усилията на организацията му са напразни, като казва, че няма ниакво оправдание за отсъстващите треньори. Гуардиола  обаче не е съгласен  с тази критика.

"Уважавам неговата гледна точка, но не съм съгласен с него. Моля за извинение. Моят асистент Брайън Кид  присъства на срещата и аз имам доклада му на масата си.

Чакаше ни мач  в сряда и това бе  по-важно. Тренирахме и исках да бъда с играчите си. Купих билети, но не отидох, защото Висшата лига реши да сложи мача с Евертън в сряда.

Не можех да отида. Но представителят на Манчестър Сити бе  там, участвахме в събитието. Затова, г-н Чеферин, това изобщо не е така, както го казвате", заяви Гуардиола.

417