Определиха съдийската бригада на финала за Суперкупата на Европа


Н. Гавазов

УЕФА определи реферите, които ще обслужват финала за Суперкупата на УЕФА между Интер и Атлетико Мадрид. В групата на 41 годишния Масимо Бусака попаднаха реферите Матиас Арне и Мануел Наваро, резервния арбитър Саша Кевер, а също и допълнителните помощници Штефан Щудер и Сирил Цимерман. Мачът, който по традиция открива новия европейски клубен сезон ще се играе в петък, 27 август на „Луи II" в Монако и ще даде среща на победителя в Шампионската лига Интер и победителя в Лига Европа Атлетико Мадрид. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

Бусака получи международен лиценз през 1999 година и до този момент швейцарецът е свирил в 86 мача под егидата на УЕФА. В предишното съревнование на Шампионската лига Бусака обслужи три мача от груповата фаза на турнира, един от осминафинала, един от четвъртфинала и полуфинала между Лион и Байерн Мюнхен.

В последните години реферът се наложи като един от най-добрите съдии и постоянно му се възлагат важни срещи. Така например той свири финала за Купата на УЕФА 2006 - 2007 между Еспаньол и Севиля, а също срещата от Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед. На Евро 2008 пък бе главен съдия на полуфинала между Германия и Турция.

 

136