Хетрик на Роналдо донесе Световната купа на Реал (видео)


И. Ангелов

Реал Мадрид срещна Кашима Антлърс на финала на Световното клубно първенство днес в Йокохама на "Нисан Стейдиъм". Срещата започна добре за Реал преди Кашима да осъществи обрат в мача, а след като Роналдо изравни да се стигне до добавено време и нови два гола на португалеца за крайното 4:2.

Още в 8-ата минута днес при едно изчистване топката мое Модрич на ръба на наказателното поле и с воле той стреля към вратаря, като избитата от него топка бе довкарана от Карим Бензема за 1:0. В следващата атака Огасавара беше много близо до изравняването. Реал обаче овладя топката и успокои играта.

В 43-ата минута стадионът избухна когато Дои напредна и центрира добре, Варан не се справи в наказателното поле и Гаку Шибасаки изравни за 1:1. Малко след почивката обратът стана факт когато Шибасаки вкара втори гол, преминавайки през трима за 2:1 в 52-ата минута.

В 58-ата минута Вазкес спечели дузпа за "белия балет" и Кристиано Роналдо изравни за 2:2. В 73-ата минтуа Роналдо успя отново да вкара от малък ъгъл, но попадението бе отменено поради засада. В края на срещата и Навас спаси Мадрид за продълженията.

В 97-ата минута Бензема се оказа на добра позиция и намери Роналдо зад отбраната за 3:2, а още 7 минути след това Кристиано реши всичко когато слаб удар на Кроос бе овладян от него и с много сила той матира вратаря за 4:2 и втора Световна купа на Реал в последните 3 години.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



207