Ако ЦСКА иска Мораес, трябва да заплати 10 милиона


Н. Гавазов

Ако ЦСКА сега иска Жуниор Мораес за свой нападател, трябва да приготви 10 милиона евро, съобщава вестник "Труд" в днешния си брой. Според медията, такава е сумата, която Металург Донецк е обявил като минимум за голмайстора си.

След победата с 4:0 над Хасково председателят на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обяви, че по всяко време Мораес е добре дошъл в отбора. "Тук е неговият дом - каза шефът. - Жуниор е от тези играчи, които оставят следи. Примери са Тодор Янчев и Валентин Илиев."

Но естествено за завръщане е повече от абсурдно да се говори при настоящите обстоятелства. Мораес надълго говори с треньора Стойчо Младенов в часовете преди мача, а след това направи фурор на стадиона. В сектор "В" издигнаха плакат с подкана към бразилеца да се върне. А Мораес дълго раздаваше автографи. Бразилецът игра по-малко от година за ЦСКА, но непрекъснато демонстрираше любовта си и стана един от любимците.

Неговото място е на път да заеме румънският младежки национал Сержиу Буш. Срещу Хасково нападателят вкара гол в трети пореден мач и чу многократно името си от трибуните. Дебютно за ЦСКА се разписа националът на Люксембург Аурелиан Жоаким, а след точно 90 дни отсъствие заради травма заби и капитанът Валентин Илиев. Бисерът на вечерта бе на глобения в миналия мач Тони Силва - удар от 30 метра. Дебют направиха бразилецът Жуан Фелипе и холандецът Сандрино Мисиджан. А мачът беше лек за ЦСКА, тъй като новакът Хасково по никакъв начин не затрудни лидера.

 

75