Левски почете паметта на Апостола, Батков пак недоволства от ЦСКА (снимки)


В. Мухарски

Отборът на Левски пристигна днес към 11.30 часа на паметника на Васил Левски в София. Играчи и ръководство поднесоха венец като по този начин почетоха паметта на Апостола. Впечатление направи, че освен фенове на "сините" можеше да се забележат и привърженици на ЦСКА.

Собственикът на Левски Тодор Батков след като постави цветя пред паметника на Васил Левски, говори по теми свързани както със "сини", така и с "червени".

"Така е редно, говоря и за чужденците в отбора. Радвам се, че тук са дошли и доста деца от школата, които са закърмени с идеите на Левски. Смятам, че това е един ден за размисъл - доколко ние се съобразяваме с идеалите на Васил Левски“, започна Батков.

"Нека има честност. Не е честно, клубна политика има, а цял отбор е дрогиран. Във важни мачове се хващат съдии. Честно ли е това. Нямам предвид конкретните футболисти. Трябва много силна воля и смелост, за да откажеш нещо, което те притеснява, а ти е дадено с нареждане на ръководството, нали?", коментира Батков по темата с допинг-скандала в ЦСКА.

"Няма разминаване. Искам да няма спекулации. Спонсорът е факт, а и самият договор е финализиран. Просто спонсорът има съображения, анонсът да стане на една определена дата, най-вероятно ще е 1-ви март. Аз не отричам, че големият принос е на премиера, който е препоръчал Левски на тази голяма инвестиционна банка. Тя гледа сериозно на най-популярният български клуб. По този начин, инвеститорът печели трайно присъствие в ежедневието и медиите. Да, не отричам и сърдечно му благодаря, но какво общо има държавата. Някои държавни институции директно помагат на български клубове. Не казвам, че това е лошо. Берое със сигурност, чувал съм, че така е и при Ботев Враца. 20 години футболът бе оставен на автопилот", каза още синият бос.

"Надявам се да бъдем по-силни и да спечелим и двете купи. Ще се пробваме да влезем в група на евротурнирите. Без да подценявам доблестта на ЦСКА, да отиде да покрепи един нов режим в една държава, в която се случиха много лоши неща на едни български сестри и един български лекар. Искам да кажа, че поканата беше първо за Левски, но ние с Иво Тонев преценихме, че това не съответства на програмата за подготовка и я отказахме. Ние сме най-популярния клуб в България и ние бяхме поканени първи", добави още Батков.

Снимки: Илияна Енчева

168