Още един нов в ЦСКА: Това е най-добрият отбор в България (снимки)


В. Мухарски

Ръководството на ЦСКА днес представи пред журналистите поредното си ново попълнение. След като вчера "армейците" оповестиха за привличането на Абел Анисе от Черноморец, днес ръководството на 31-кратните шампиони на страната представиха като нов играч на тима - Нджонго Присо.

23-годишният камерунец за последно е играл в кипърския АЕК Ларнака. Малко преди да бъде представен на медиите той подписа с ЦСКА за 2,5 години. Нджонго Присо се представи и обясни, че предпочитаната от него позиция е дясно крило. Новият играч на ЦСКА преди време бе трансферна цел на Левски.

"Извиняваме се за закъснението, но може би както се досещате си имаме причина. Току що подписахме с Присо. Контрактът на футболиста е за 2.5 години, всичко е уредено, както и личните му условия. От днес той е футболист на ЦСКА", заяви изпълнителният директор на "червените" Венци Живков.

"Сумата е приемлива, не е голяма. Този футболист сме го наблюдавали още от миналата година. Съвсем нормална заплата ще има Присо. Няма да се различава много от другите футболисти, за да не се създава напрежение в съблекалнята. Всички трябва да играят заедно, да са един колектив и сме се погрижили за това. Но няма да обявяваме финансовите условия. В ЦСКА можете да очаквате още сериозни попълнения и изненади до края на трансферния прозорец. Винаги има изненади при нас", заяви още Живков при представянето на камерунеца.

Самият играч не скри радостта си от трансфера в най-успешния български клуб:

"Много съм щастлив, че съм в България и ще играя за ЦСКА. За мен това е най-добрият отбор тази страна. Радвам се, че подписах своя договор. Сега съм на 23 години, декември ставам на 24", обясни тъмнокожият играч.

"ЦСКА е един от големите отбори в Европа, не само в България. Горд съм, че дойдох тук. Президентът на ЦСКА е голям човек, силен човек в България. Знам, че ще се очаква много от мен, надявам се да дам най-доброто от себе си", каза още Присо.

"Преди време трябваше да подпиша с Левски. Имах оферта от тях, но нещата между клубовете се провалиха. Това бе миналото лято. Сега избрах да дойда в ЦСКА и да стана шампион с този отбор", каза още новото попълнение на отбора.

Снимки: Илияна Енчева

105