Журналисти принудиха Стратега да говори, той чакал играчи от Удинезе


В. Мухарски

Журналисти попречиха на автобуса на ЦСКА да потегли днес за Гърция. Оператори, фоторепортери и репортери от почти всички български медии все пак намериха начин да принудят някой от ръководството на ЦСКА да коментира положението в клуба.

Днес следобяд возилото се опита да мине през централния вход на "Армията", но представителите на медиите застанаха пред него и отказаха да го пуснат да потегли за южната ни съседка.

Наставникът на тима Димитър Пенев реши все пак да говори пред представителите на медиите и по този начин сложи край на циркът пред стадиона. Стратега заяви, че четирима футболисти от Удинезе ще се присъединят към лагера на ЦСКА в Гърция.

"Щом се крием като мишки, няма да говоря. Такива нареждания имаме от ръководството, от президента. Не бъркайте нещата. От утре вече съм упълномощен да говоря с вас. Не си правя шега, ние изпълняваме нашите заповеди. Смятам, че след като има заповед от ръководството, трябва да изпълнява заповедта на ръководството. Ето аз слизам и споделям тези неща с вас“, сподели Димитър Пенев.

"Чакаме няколко футболисти от Удинезе. Те трябва да дойдат в близките дни. Коста Янев и Мишел Платини тръгват с нас. С нас е и момчето, което дойде на проби преди Нова година", коментира Стратега.

В типичния си стил и чувство за хумор, Димитър Пенев стопи ледовете с журналистите, които блокираха автобуса: „Аз какво сега? Да отида при вашия редактор и да искам да видя часовника на секретарката.“

Снимка: Илияна Енчева

115