ЦСКА представи плана за новия стадион


И. Ангелов

Ръководството на ЦСКА обяви компанията, която ще отговаря за строежа на новия стадион на тима, който ще заеме мястото на "Българска армия". Това ще е немската Sportfive. Новото съоръжение бе сравнено с дома на унгарския гранд Ференцварош, като ще има капацитет от 18 000 души. На специална пресконференция пратеникът на Sportfive Щефан Хилер сподели:

"Това, което сме научили в Германия, не означава, че работи във всички останали страни, така че това, което трябва да направим, е нещо, което ще работи тук. Затова искаме да споделим опита си от Будапеща. Пред 10 години бяхме помолени от държавата и Ференцварош да направим за тях това, което искаме да направим и за Вас.

"В момента разговаряме за капацитет между 15 и 18 хиляди. Искаме да имаме площад преди стадиона, където ще се събират феновете. Основната идея е да дадем 10 хиляди квадратни метра обратно на парка, защото го оценяваме. Визията е да бъде използван не само за футбол. Въпросът е това, което ще трябва да правим през останалото време. Целта е да се промотира и юношеският футбол, защото стадионът е толкова важен за тях, колкото за всички други".

319