Стойчо Стоилов: Мауридес е по-добър от Каранга


F.

"Две коренно различни полувремена. През първото мисля, че стояхме добре на терена. Имаше някои съдийски грешки и отсъждания, които мен много ме озадачиха. Преди 10-ата минута имаше една върната топка към вратаря, без натиск към защитника, която Мауридес бе на косъм да я хване, а вратарят си я хвана. За мен това си беше чист двоен фаул. Това беше толкова просто и чисто се виждаше, че топката е върната към вратаря, а не е изчистена. И съдията не даде двоен фаул за нас при резултат 0:0. Имаше доста спорни ситуации, при които винаги ние бяхме потърпевшите", заяви главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов.

"Ще гледаме мача по-обстойно. Все още сме под въздействието на адреналин. За червения картон и за дузпата не искам да давам коментари. Ако можем нещо да се оплачем са чистите положения. Пак казвам - върнатата топка - двоен фаул. Това трябва да се даде задължително. Но аз предпочитам да говорим повече за играта, а не за съдийските отсъждания", каза още Стоилов.

"Имахме и други ситуации да направим резултата 2:0. Не успяхме. Те имаха една греда, която стана след наша грешка. Мисля, че днес те ни вкараха един гол от 30 метра и един гол от статично положение. От игра не са ни вкарали гол. Справихме се добре в защита. Като цяло отборът стоя добре. Да, стояхме доста дефанзивно второто полувреме. Но това срещу отбор, който през последните 10-12 години винаги е играл в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Срещу един добър отбор няма какво да се направи. С човек по-малко. Ако се бяхме отворили щеше да бъде катастрофален резултата", добави силната фигура на "Армията".

"Според мен Мауридес на този етап се представя много по-добре от Каранга. Голове си вкарва момчето, но времето ще покаже. Той е един много добър футболист. Мауридес треньорът го одобри и го взе. Заслугата е изцяло на треньора. Ние работим в екип. Аз се радвам, че един такъв футболист играе при нас. Футболистът на Ювентус? Спекулации аз не коментирам. Реваншът? Трябва да вкараме минимум два гола. Ще видим. Отиваме за победа", каза още Стойчо Стоилов.

484