18 000 билета са продадени за юбилея на ЦСКА, армейците може да счупят рекорд


В. Мухарски

Приблизително 18 000 билета вече са продадени за юбилея на ЦСКА на 5 май. За тогава е предвиден мача от кръга на Първа лига срещу тима на Лудогорец, а събитието ще се състои на Националния стадион "Васил Левски".

До вчера различни медии излязоха с информация, че празникът на "армейците" ще се премести на стадион "Българска армия", но това се оказа невярна информация. Ръководството на тима е планирало няколко събития около футболната среща, включващи и концерт. Именно това няма как да стане на "Армията", тъй като е необходимо по-голямо пространство.

А и все пак очакванията са, че "Васил Левски" ще се понапълни за мача, като прогнозите са, че празни места ще има единствено в Сектор "Б", където ще бъдат настанени фенове на гостите от Разград и ще има съответните буферни зони. Иначе само днес от сутринта са продадени над 200 билета за събитието. Данните сочат, че това може да стане най-посетеният мач за първенство през новия век, стига феновете на ЦСКА да се активизират и да запълнят и част от иначе непредпочитания Сектор "Б".

До този момент едни от най-посетените мачове в "А" група за този век са с участието на ЦСКА и Левски, но по отделно. Злополучното равенство на "сините" срещу Славия на "Герена" преди няколко години, в което "белите" връчиха титлата на Лудогорец бе факт пред пълните трибуни на стадиона на Левски. Друг от най-посетените мачове е този на ЦСКА срещу Пирин на "Армията", след който "червените" станаха шампиони за 30-ти път в своята история.

393