Обертан: Атмосферата в дербито е гореща


Л. Михайлов

"Във всеки мач излизаме за победа. Този обаче не започна добре за нас. Дузпа от съблекалнята и изглеждаше трудно. Но след като успяхме да направим частичен обрат през второто полувреме, а имаше шанс да спечелим, значи съм доволен и от едната точка", заяви играчът на Левски Габриел Обертан след равенството - 2:2 с ЦСКА.

"През първото полувреме играхме зле. Започнахме лошо, не бяхме свежи, не бяхме готови за битка. На полувремето треньорът успя да ни вдъхне кураж. Мотивира ни и се видя разликата. На почивката анализирахме представянето си като мъже. През първото полувреме играхме като детски отбор - без спазване на тактическата дисциплина. Без тактика, не се движихме компактно, но в крайна сметка се вдигнахме. Така трябваше да започнем от самото начало. Атмосферата в тези мачове е гореща. Феновете искат от нас битка и мисля, че успяхме да ги зарадваме с това. Купата? Нищо не е решено. Добре, че победихме с 2:0 в първия мач, но още нищо не се знае. Виждате, че съперникът има умението да се измъква от трудни ситуации. Мисля, че не трябва да повтаряме грешките от днес и ще успеем. Мисля, че се подобряваме. Трябва да сме стабилни като отбор. Ние сме Левски и имаме качества и не мога да обясня защо понякога не ни се получава", добави играча на Левски, като коментира и думите на треньора Делио Роси, който по-рано заяви, че това е един странен отбор:

"Не знам какво е имал предвид треньора с тези думи. Да, всичко зависи от нашето представяне. Феновете са плътно зад нас. Президентът е зад нас. Треньорът си върши работата, за това се надявам на успехи", добави още Обертан.

237