Томаш цитира Моуриньо след победа над Ботев Пловдив


Л. Михайлов

"Разделям мача на две. Като желание, като амбиция, като дерби, като обстановка, мисля, че се получи. Моята работа е да бъда критичен и затова казах на футболистите, че чисто спортно-технически влязохме трудно в мача и не успявахме да изнесем топката по начина, по който искахме. Да извлечем техните двама нападатели и тогава нашите халфове да тръгнат срещу един от четиримата в средата. Да си подаваме между линиите. Бяха ни разучили много добре. Играта през Камбуров. Това обаче означава, че доста от отборите ни обръщат сериозно внимание. Трябва да работим, за да бъдем по-непредсказуеми. Доволен съм като цяло от характера, от себераздаването на абсолютно всички в клуба, които искат Берое да се развива и бъде по начин, по който феновете го заслужават", заяви треньорът на Берое Александър Томаш след успеха над Ботев Пловдив.

"Много ценна е тази победа, защото Ботев е много стойностен обор и един от най-добрите отбори в България за мен. Работят 3-4 години по начин, по който искат и имат облик. Проблемът при тях и финансов и затова продават най-добрите си футболисти. Индивидуалните качества на определени футболисти обаче е на много високо ниво. Но днес показахме отново, че колективното побеждава индивидуалното. Мога да ви дам примери с топ отбори от Шампионска лига. Колективното, отдадеността, искането, подчиняването на егото, на собствените и индивидуални качества в името на колектива и отбора побеждават", каза още Томаш.

"Райнов го смених, защото има проблем в адукторите, но се надявам да е наред. Нашата задача е от днес да започнем да възстановяваме и психически и физически играчите, защото имаме доста работа. Надявам се да е наред, защото той е един от играчите, които успяват да повеждат отбора в дадена ситуация", добави наставникът на Берое.

"Ще цитирам един от най-големите треньори – Моуриньо – Ако имаме 11 футболисти, които не се контузват, не са наказани и не се изморяват, футболът ще е различен. Нормално да има ротации. Ще преценяваме, ще мислим и се надявам да вземем най-добрите решения. Тук е нашата работа вече", добави още Томаш.

Снимка: Официален сайт на Берое

157