Ливърпул с две крачки пред Юнайтед преди реванша (видео)


И. Ангелов

Ливърпул прие Манчестър Юнайтед за първата среща между двата тима от осминафиналната фаза на Лига Европа. Днес домакините успяха да надиграят своя съперник и заслужено да победят с 2:0 благодарение на голове от Даниел Стъридж от дузпа и Роберто Фирмино. Давид Де Хеа бе герой за гостите и лиши Ливърпул от резултатна победа.

В първата част Ливърпул доминираше тотално във владението и положенията на терена. В 20-ата минута домакините стигнаха до гол когато Мемфис препъна Стъридж в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, от която нападателят вкара сам за 1:0.

В 25-ата минута Кутиньо бе на сантиметри от гола когато изглеждаше, че отправя удар на празна врата, но Де Хеа с невероятна проява спаси от гол-линията. В 32-ата минута Смолинг се размина с топката в наказателното поле и тя попадна в Стъридж, който от непосредствена близост стреля със сила, но Де Хеа отново спаси. В 42-ата минута Де Хеа спаси и добър удар на Лалана с рефлекс, като запази вратата си от катастрофа в това полувреме.

На почивката Маркъс Рашфорд бе заменен от Майкъл Карик за Юнайтед, като гостите започнаха да владеят повече от своя противник. Положенията обаче продължиха пред домакините, и именно Карик сбърка в 73-ата минута, когато изчисти слабо в краката на Лалана, той пусна топката през краката му за Фирмино и бразилецът направи резултата 2:0 със силен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



296