Арсенал или Челси ще започне сезона със злато?


И. Ангелов

Арсенал - Челси
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 02.08.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Носителят на ФА Къп - Арсенал и шампионът във Висшата лига - Челси откриват кампанията в традиционния двубой за Къмюнити Шийлд на стадион "Уембли". Арсен Венгер ще цели да спечели този трофей за втора поредна година след успеха преди началото на миналогодишния сезон.

Челси не показа твърде добра форма в предсезонните си срещи и този отбор все още се нуждае от подготовка ако иска да спечели срещата. "Сините" обаче срещат един удобен съперник, след като в последните си 6 мача срещу Арсенал те нямат загуба, спечелвайки на 4 пъти.

От друга страна, Венгер не може да разчита и на най-силният си футболист от миналата година за срещата в лицето на Алексис Санчес. Заедно с Давид Оспина те получиха дълга ваканция след Копа Америка. Освен това Дани Уелбек пропуска с контузия в коляното. 

Очаква се Петр Чех да дебютира официално за Арсенал след като игра дълго време в състава на Жозе Моуриньо. На десния бек битката между Дебюши и Белерин за титулярно място все още не е ясна. 

Специалния потвърди, че за Челси Гари Кейхил и Диего Коста са във форма и могат да вземат участие след проблемите с травми. Възможно е Моуриньо да реши да не рискува с Коста, като даде шанс на Реми или Фалкао да докажат, че имат място в състава за тази година.

Арсенал определено се намира в по-добра форма с оглед последните изиграни приятелски срещи за двете страни. Санти Касорла показа няколко от най-силните си мачове в последно време, докато за Азар и компания времето изглежда не стигна за оптимизиране на формата.

Въпреки това Жозе Моуриньо е специалист именно в такава ситуация, в която трябва да съхрани резултата достатъчно дълго, за да нанесе ответен удар и да реши срещата в своя полза.

Прогноза: Арсенал - Челси 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

30 май Арсенал - Астън Вила 4:0 (ФА Къп, Финал)
15 юли Арсенал - Сингапур Селекшън 4:0 (Приятелска среща)
18 юли Арсенал - Евертън 3:1 (Приятелска среща)
25 юли Арсенал - Лион 6:0 (Приятелска среща)
26 юли Арсенал - Волфсбург 1:0 (Приятелска среща)

Челси:

30 май Тайланд Ол-Старс - Челси 0:1 (Приятелска среща)
02 юни Сидни ФК - Челси 0:1 (Приятелска среща)
23 юли Ню Йорк Ред Булс - Челси 4:2 (Приятелска среща)
26 юли ПСЖ - Челси 1:1 - 5:6 след дузпи (Приятелска среща)
29 юли Челси - Барселона 2:2 - 4:2 след дузпи (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Арсенал - Челси

184 срещи
71 победи за Арсенал
54 равенства
59 победи за Челси
Голова Разлика: 259:242 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
168