Десет от Сити вкараха три на Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити превзе второто място на Саутхемптън във Висшата лига на Англия, след като днес победи на гости на "светците" с 3:0 в мач от поредния тринадесети кръг на първенството. Така с 27 точки "гражданите" се намират на 6 от върха и Челси, и на точка пред днешния си опонент. Манчестър Юнайтед има 22 на четвърта позиция.

До почивката на "Сейнт Мерис" голове не паднаха, като и двата тима имаха по две добри възможности за гол. Сити можеше да получи и дузпа за едно препъване на Фонте срещу Агуеро.

В 51-ата минута резултатът бе открит от Яя Туре, когато Агуеро привлече при себе си няколко от бранителите и подаде на халфа на ръба на наказателното поле, а той без подготовка стреля по земя в ъгъла на вратата, като топката се отклони и от Алдервайрелд. 

В 74-ата минута Мангала бе изгонен за втория си жълт картон в мача. И без французина обаче Сити продължи да вкарва. В 80-ата минута Саутхемптън бе наказан за прекалено многото хора, хвърлени в атака, и при една контра Милнър намери Лампард за нов гол през Форстър.

В 88-ата минута крайният резултат оформи Клиши, който вкара първото си попадение за клуба след добро подаване от Агуеро.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



126