Балотели: Напускането ми на Англия беше голяма грешка


П. Пенков

Минути след оповествянето на трансфера си в Ливърпул, Марио Балотели проведе първото си интервю вече като играч на "мърсисайдци". В него той заяви, че е направил грешка, напускайки английския футбол, която е осъзнал с времето. Нападателят добави, че е приел това ново предизвикателство в кариерата си, поради качеството на английския футбол и младите футболисти в Ливърпул. В заключениe италианският национал сподели, че не е очаквал подобно посрещане от феновете, което го прави изключително щастлив. 

Марио, добре дошъл в Ливърпул. Как се чувстваш, след като вече подписа с клуба?

- Чувствам се много щастлив. Отдавна се говореше, че ще се озова тук, така че съм щастлив.

Какво те привлече, за да приемеш предизвикателството - Ливърпул?

- Ливърпул е един от най-добрите отбори в Англия. Футболът е много добър тук. Клубът е страхотен и е пълен с млади играчи, като това е главната причина.

Ти вече беше приветстван от феновете на отбора. Как се почувства след това?

- Не съм очаквал нищо подобно, тъй като винаги съм играл срещу Ливърпул. Когато се е случвало това , феновете никога не са ме харесвали, но това е нещо нормално - футбол. Сега играейки в Ливърпул мога да видя очакванията в очите на хората. Те са много щастливи, а това прави и мен щастлив.

По-рано беше описал чувството да играеш на "Анфийлд" като "красив опит". Наслаждавал ли си се, когато си бил на стадиона, като противников играч?

- Не, но сега, когато ще играя с Ливърпул се надявам да бъде хубаво. Мисълта, че ще играят тук ме вълнува доста, но ако си противников играч е трудно.

За някой толкова млад като теб, имаш доста натрупан опит. Може ли това да бъде от помощ за млад отбор като Ливърпул?

- Може би имам малко повече опит от останалите играчи, ако това би им помогнало, ще бъда радостен.

Ливърпул се завръща в Шампионска лига, след като отсъства в продължение на 5 години, а ти имаш доста добри спомени от този турнир. Ти се превърна в най-младият голмайстор за Интер в Шампионска лига, а освен това спечели трофея с тях през 2010 година. Според теб този опит, който си натрупал може ли да помогне на Ливърпул при представянето им в турнира през този сезон?

- Винаги започвам дадена битка с цел да я спечеля. Ще видим. Със сигурност искам да спечеля Шампионската лига още веднъж, тъй като тя не е персонална, а отборна награда. Бих искал да изведа този отбор до триумфа в Шампионска лига.

Ти беше далеч от английския футбол в продължение на 18 месеца. Как се чувстваш завръщайки се тук?

- Радостен съм, че се връщам, тъй като напускането на Англия беше грешка. Исках да играя в Италия, но по-късно разбрах, че това беше грешно.

Чувстваш ли английският футбол да ти подходжа повече?

- Английският футбол е сравнително по-добър. Той е красив.

Сделката се разви доста бурно през последните няколко дни, така че вече "потънал" ли в размисли, че си играч на Ливърпул?

- Не. Когато се срещна с отбора, започна тренировки и изиграя първия си мач ще осъзная това. Засега единствено успях да разгледам града.

Очакваш ли срещата с новите си съотборници?

- Ще срещна с тях скоро, така че съм доста развълнуван

Ливърпул играе срещу един от бившите ти клубове тази вечер - Манчестър Сити, така че ще присъстваш ли на мача?

- Да, ще наблюдавам срещата. Бих искал да играя, но не мога, така че ще трябва да ги подкрепям от трибуните.

Последен въпрос. Какви са амбициите ти в Ливърпул? Какво се надяваш да постигнеш?

- Колкото може повече.

198