Ливърпул смачка Юнайтед на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Стивън Джерард вкара две от трите си дузпи днес срещу Манчестър Юнайтед, когато "червените дяволи" приеха Ливърпул в мач от тридесетия кръг на английската Висша лига - 3:0. Освен трите отсъдени дузпи срещу Юнайтед и капитанът Неманя Видич бе изгонен в последната такава, когато той дори не докосна Даниел Стъридж.

Началото на срещата бе агресивно от двата тима с доста преса и грешни отигравания. В 34-ата минута Стивън Джерард откри резултата, когато Суарес спечели дузпа срещу Рафаел, когато топката бе спряна от ръката на бразилеца в наказателното поле. В 45-ата минута единственото добро положение за Юнайтед дойде, когато Рафаел намери Рууни на добра позиция, но волето бе спасено от Миноле. Това остана и единственият точен удар за домакините до края.

В 46-ата минута Джерард реализира втора дузпа, когато Джо Алън падна в наказателното поле, повален от Фил Джоунс. Юнайтед отстъпваше в играта по целия терен днес, като Джерард бе близо до гол от далечна дистанция в средата на полувремето, оставен от цялата полузащитна линия да спечели терена до дъгата на наказателното поле.

В 77-ата минута Даниел Стъридж навлезе в наказателното поле, а Видич опита с шпагат да отнеме топката от краката му, само за да се плъзне близо до него, но все пак англичанинът се хвърли на тревата и това бе трета дузпа. Стивън Джерард нацели гредата тук.

В 84-ата минута обаче Даниел Стъридж изведе Суарес сам срещу Де Хеа в наказателното поле и това бе 3:0.

 

1 Челси




66т.
2 Ливърпул




62
3 Арсенал




62
4 Манчестър Сити




60
5 Тотнъм




53
6 Евертън




51
7 Манчестър Юнайтед




48
8 Саутхемптън




45









































































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



317