Манчестър Сити разби Тотнъм, оглави лигата (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити се настани на първото място във Висшата лига на Англия, след като днес гостуваше на Тотнъм в мач от двадесет и третия кръг на първенството. "Гражданите" изиграха страхотен мач, побеждавайки с 5:1 своя опонент, но домакините играха дълго време с човек по-малко поради неправомерното изгонване на Дани Роуз, за което бе дадена и дузпа за гостите.

Сити бе по-активния отбор в началото на мача, а Тотнъм залагаше на опасни контра-действия днес. След няколко ситуации Агуеро откри в 15-ата минута след добра атака, завършила с чудесно подаване на Силва в наказателното поле, от където Агуеро успя да пласира топката по перфектен начин през Лорис.

Последваха силни минути пред Тотнъм и Адебайор, а Харт бе затруднен на 2 пъти. В 36-ата минута пък Ериксен центрира опасно от статично положение и Доусън вкара, но попадението бе отменено поради засада. В края на полувремето Агуеро напусна контузен за Сити и Йоветич зае мястото му.

Втората част започна лошо за Тотнъм. В 50-ата минута Дани Роуз бе изгонен за влизането си в краката на Джеко в наказателното поле. Неговите действия бяха чисти, но въпреки това бе отсъдена дузпа и младокът напусна игра. Яя Туре застана зад бялата точка и не пропусна.

2 минути след това и Джеко добави гол след нова прекрасна игра на Силва в наказателното поле. В 59-ата минута след корнер от Кристиан Ериксен Сити не успя да изчисти и Капу върна попадение за Тотнъм. Сити обаче доминираше в играта и стигна и до нов гол. В 78-ата минута Фернандиньо намери Йоветич на фланга, той навлезе в наказателното поле, освободи си място и стреля през краката на Кирикеш за 4:1. В самия край Венсан Компани също вкара след един корнер за "гражданите".

 

1 Манчестър Сити




53т.
2 Арсенал




52
3 Челси




50
4 Ливърпул




46
5 Тотнъм




43
6 Евертън




42

 

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



239