Солскяер обърна Нюкасъл и продължава


И. Ангелов

Кардиф Сити продължава напред към четвъртия кръг на ФА Къп, след като днес успя след гол пасив да достигне до пълен обрат на гости на Нюкасъл Юнайтед. За победата с 2:1 Оле Гунар Солскяер изигра добре своите резерви и впечатли макар и срещу отслабен състав на домакините.

Първото полувреме бе равностойно за двата отбора, като за Кардиф бе отменен гол на Хъдсън при един корнер, когато бе отсъдено нарушение в атака. Нюкасъл бавно навлезе в срещата и започна все по-често да атакува в процеса на мача. Така в 62-ата минута Папис Сисе откри резултата заслужено, когато получи добра топка от Сисоко в наказателното поле.

След тази ситуация обаче Кардиф започна да действа по-агресивно. В 67-ата минута резервата Кембъл бе близо до гол, но нацели гредата. В 72-ата минута в игра се появи Крейг Нуун и с първото си докосване само секунди след това вкара изумителен гол от далечна дистанция.

В 80-ата минута пък Уитингам центрира от корнер на втора греда, където се извиси Кембъл и осъществи пълния обрат. Така след головете на двете смени златната резерва на Манчестър Юнайтед дебютира в собствен стил на мениджърския пост в Англия, изпращайки своите в четвъртия кръг на ФА Къп.

75