Челси на четвъртфинал след победа над Арсенал (видео)


И. Ангелов

Четвъртия кръг на Купата на лигата на Англия изпрати Челси на гости на "Емирейтс Стейдиъм" и Арсенал, а тук гостите успяха да победят с 2:0. Трябва да се каже, че и двете титулярни 11-ки не бяха типично най-силните за двата състава, но резервите на Челси надделяха след голове на Азпиликуета и Мата.

Челси атакуваше с Вилиан и Ето'о днес, и бързо спечели битката в центъра, започвайки да захранва своите нападатели. Въпреки това в 22 и 23-ата минути Арсенал бе близо до голове от Рамзи и Касорла. В 25-ата обаче Уилшър и Микел се сблъскаха за една топка, която отскочи в наказателното поле на Арсенал, а там Дженкинсън обърка връщането с глава назад и Азпиликуета се възползва за 1:0.

Челси започна добре и втората част, с добър удар на Ето'о в 49-ата минута. Рамзи отвърна с добро положение 4 минути по-късно, но отново Челси овладя центъра и атаките на домакините секнаха. В 63-ата минута Йозил се появи за Мияичи, а Оливие Жиру замени Бенднер. Моуриньо отговори с пускането на Рамирес за Де Брюине в центъра.

В 66-ата минута Вилиан намери Мата в наказателното поле, той си създаде място и със страховит шут заби топката в ъгъла на вратата за 2:0.

Арсенал обаче създаде бързо 2 опасни положения чрез Жиру и Йозил в 70-ата и 71-ата минути. Последва страхотен шанс и пред Уилшър, но домакините така и не вкарваха, а след 80-ата минута Челси овладя топката и запази резултата за победата, макар да позволи да бъде притиснат в самия край за кратко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



138