Юнайтед взе равен, Кагава вкарва на стария отбор (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед без малко да загуби още един от мачовете си в предсезонното турне, след като днес Серезо Осака затрудни английския шампион. В срещата, завършила при резултат 2:2 трябваше да се достигне до последната минута, за да видим изравнителното попадение на Уилфред Заха.

За Юнайтед мачът започнаха Линдегаард, Рафаел, Фърдинанд, Смолинг, Бютнер, Йънг, Джоунс, Гигс, Уелбек, Кагава и Ван Перси, но в игра по време на мача видяхме и Лингард, Заха, Клевърли, Андерсон, Евра, Янузай и Фабио.

Още в 1-ата минута Ван Перси пропусна страхотен шанс, когато се оказа сам в наказателното поле срещу вратаря Жинхьон. Холандецът обаче нацели вратаря от близо. Само броени минути по-късно ситуацията се повтори, но Ван Перси реши да опита с прехвърлящ удар, и отново се провали.

След поредица от пропуски за Ван Перси се стигна до неговата смяна на полувремето, но преди това Кеню Сугимото вкара за 1:0. Той се възползва от ужасяваща грешка на Смолинг в отбрана.

В 52-ата минута Ашли Йънг спечели дузпа за Юнайтед и Кагава застана зад топката. Неговият удар бе избит в корнер, непосредствено след който японецът се реабилитира с гол, прокарвайки топката през краката на бранител и вратаря. След ситуацията той бе заменен от Заха, който създаде много положения, но единствено Уелбек бе близо до гол в една ситуация. В самия край на срещата обаче крилото успя да се намери на върха на една атака и взе равенството за своите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



118