Фъргюсън отрече трансфер на Чичарито


И. Ангелов

Босът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън настоя, че Хавиер Ернандес няма да напуска клуба през идното лято. Мексиканецът вкара 8 гола в 15-те си мача във Висшата лига тази година, но с наличието на Уейн Рууни, Робин ван Перси и Дани Уелбек той трудно ще намери стартово място в тима.

"Хавиер има дългосрочен договор. Ние няма да уважим никакъв интерес от клубове. Постоянно разговарям с играчите си, особено тези, които не играят. Казах на Хавиер, че не е лесно да го оставям резерва, защото вкара 16 гола."

"Ако погледнете колко вкарва за малкото минути, които играе, той има брилиантен рекорд. Винаги ще го има, защото играе фантастично в наказателното поле."

"Но е трудно да играе заради формата на Ван Перси. След това имаме Рууни, Уелбек, Кагава. Това е предимството ни, имаме голям състав."

Сър Алекс заговори колко е различен Чичарито от Оле Гунар Солшяер, който спечели легендарен статут на златна резерва в клуба преди години:

"Оле Гунар беше много спокоен и можеше да се справи с това, че не играеше всяка седмица. Ернандес иска да играе. Ако търпението му се изчерпи това не е проблем за мен. Ако играчите са недоволни това е страхотно."

"Нямам проблем с момчето. Той е фантастичен, показва много свежест откакто е тук. Той е много важен за нас. Всеки мач прави нещо. Той променя нещата. Той показва нещо различно от останалите ни нападатели."

92