Рууни прати Юнайтед на 15 точки пред Сити (видео)


И. Ангелов

Уейн Рууни продължи изключителната си форма от началото на новата 2013-та година и отново вкара в победата на Манчестър Юнайтед над Рединг днес в поредния 29-ти кръг от Висшата лига на Англия с 1:0. Гостите играха изключително беззъбо и след 90 минути игра имаха само 1 точен удар.

Домакините не изиграха най-силната си среща, а в атака Робин ван Перси продължи да разочарова и направи своя 7-ми пореден мач без гол. Той провали няколко от добрите атаки на своите, но пък колегата му в атака вкара ценен гол. Той дойде в 21-ата минута, когато Рио Фърдинанд взе топката в собствената половина, напредна през двама, финтира бранител с чудесен финт, копвайки топката над краката му и подаде на Рууни, който стреля силно, кълбото се отклони от крак на бранител и прехвърли вратаря на гостите.

Така Рууни вкара своя 8-ми гол в 8 домакинства през 2013-та. В началото на втората част гостите натиснаха Юнайтед, но не успяха да затруднят вратата на Де Хеа дори след няколко статични ситуации. Не след дълго домакините отново овладяха топката и последваха положения пред Ван Перси, Гигс и Рууни. Резултатът обаче не се промени.

 

1.   Манчестър Юнайтед




74т.
2.   Манчестър Сити




59т.
3.   Тотнъм




54т.
4.   Челси




52т.
5.   Арсенал




50т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



145