Уигън унижи Евертън на Гудисън във ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Евертън получи звучен шамар на собствения си "Гудисън Парк" от Уигън днес в мач от четвърт-финалната фаза на ФА Къп. Гостите изиграха невероятно първо полувреме, в което можеха да вкарат двуцифрен брой голове, но се задоволиха с 3 гола в 3 минути и през втората част задържаха резултата за 3:0. Така Уигън за първи път в историята си достигна полуфинал в най-старото състезание на света.

В 30-ата минута Жорди Гомес центрира от корнер и Мейнор Фигероа вкара с глава, след като вече пропусна същото положение само минути по-рано. Само след минута МакМанаман се възползва от изключително лоша проява на Фил Невил в отбрана и вкара за 2:0.

В 33-ата минута пък Жорди Гомес вкара с красив фалцов удар извън наказателното поле. Домакинската отбрана не показа никаква съпротива днес, а само късмета задържа резултата за Евертън, след като Шон Малоуни пропусна няколко ситуации в наказателното поле.

Втората част Евертън опита да отвърне на удара с няколко промени, но нищо драстично не се промени в играта и чак в 84-ата минута тима създаде най-чистото си положение. То бе пропиляно, а и дойде твърде късно.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



189