Блекбърн изхвърли Арсенал от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Лондонският Арсенал бе победен днес от тима от второ ниво на английския футбол Блекбърн Роувърс в мач от ФА Къп. След много разочароващи ситуации за двата тима и скучен футбол се стигна до откриване на резултата за гостите, а големите имена в Арсенал не успяха да се реабилитират за гола.

Домакините владееха много топката, но изострянето на атаките не се получаваше и атакуващите играчи почти не пробиваха в опасната за Блекбърн зона. Гостите се бранеха добре и бяха доволни от развитието на първата част.

Втората част започна експлозивно за Арсенал с много атаки от Алекс Окслейд-Чембърлейн. В 52-ата минута той можеше да открие резултата. В 60-ата минута направи опит да вкара с акробатично изпълнение - красиво, но без успех. С всяка минута Арсенал изглеждаше все по-опасен, но в 71-ата минута в игра се появиха Санти Касорла, Джак Уилшър и Тио Уолкът, безспорно лидерите на тима този сезон.

Още в следващата минута гостите вкараха. Париран удар от Счесни падна в краката на Казим Казим и той не сбърка, макар и с късмет. До края на полувремето Арсенал продължи да доминира, но не успя да вкара.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



169